DAREVO

DAR (har) + EVO (evolutie)

Indraznește să evoluezi!

 Comunitatea DAREVO:

  • MEMBRII CU INTERESE SI VALORI COMUNE
  • CE SE SPRIJINĂ RECIPROC CU DESCHIDERE prin 
  • TRANSFER DE INCREDERE, ONESTITATE SI EXPERIENȚĂ și care participă la
  • PROGRAME DE EDUCAȚIE ȘI PERFECȚIONARE pentru
  • EVOLUȚIE PERSONALĂ ȘI PROFESIONALĂ in scopul conceperii de
  • BUNE PRACTICI SUSTENABILE pentru
  • BUNĂSTAREA OAMENILOR ȘI A COMUNITĂȚILOR din care fac parte.

Impreună cu rețeaua comunității DAREVO, care cuprinde oameni și specialiști :

  • Concepem și furnizăm servicii, programe și proiecte de sustenabilitate;
  • Derulăm activități de implicare civică și parteneriate strategice;
  • Construim o atmosferă favorabilă și influență semnificativ-pozitivă conformă obiectivelor;

Acțiunile, proiectele și programele noastre sunt derulate pentru a descoperi:

Bune practici sustenabile – descrierea comportamentelor si acțiunilor oamenilor conforme cu bunele experiențe, create și formulate prin cooperarea si comunicarea experiențelor comune și care contribuie la bunăstare in mod sutenabil.Sustenabilitate, este calitatea unei activități de a se desfășura fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare.

DAREVO: Comunitate sutenabilă

Comunitatea este rețeaua de oameni care comunică între ei și cu o organizație. Comunitatea sustenabila este un spațiu de comunicare organizat și facilitat, un context în care oamenii si specialiștii se pot conecta, sprijinii reciproc și pot găsi soluții prin colaborare sau împărtășirea de experiente. Apartenența și contribuția la o comunitate sustenabilă face parte integrantă din evoluția fiecarui om, acestea crează o valoare adaugată pentru membrii.

Comunitatea, ca și sistem, este alcatuită dintr-o retea de membrii și parteneri:

  • cultivă transferul de incredere, onestitate si experiența reciprocă
  • sprijină realizarea proiectelor individuale si comune,prin reciprocitate și deschidere
  • doresc să se perfecționeaze continuu și să-și dezvolte noi abilități
  • se implică activ in viața comunității din care fac parte
  • au ca deziderat sa devină o mai bună versiune a lor, să evolueze..

Comunitatea, ca și spatiu organizat,este construită ca și context in care:

  • creăm bune practici sustenabile care fac diferența, reproducem bune exemple si căutam resurse practice pentru adaptarea și evoluția comunității la contextul economic, social si de mediu;
  • conectăm oamenii, vocea și emoțiile acestora să impărtășească experiențe, idei si soluții – ceea ce este esențial pentru crearea unei comunități valoroase;
  • cooperam, ne sprijinim și ajutăm reciproc pentru a ne indeplini scopurile noastre- forța evoluției este cooperarea nu competiția individualistă;
  • ne dezvoltăm capacitatea de a accepta și ințelege realitatea obiectivă și de a dobândi noi abilități și competențe prin experiențe de învățare, webinarii practice, studii de caz, sfaturi și un centru de resurse gratuite, practice, verificate, testate și prezentate succint și la obiect;
  • explorăm capacitatea potențialului nostru – ce putem face cu mâinile si mintea noastră – focusați pentru a ne satisface nevoile, pentru a obține ce ne dorim si a ne urma viziunea, putem fi mai mult…
  • creăm contextul pentru construirea de noi prietenii, noi parteneriate și noi alianțe – rețele de oameni și specialiști pe care te poți baza;
  • dezvoltăm o comunitate practică cu soluții concrete unde oamenii pot comunica deschis, transmite mesaje, schimba idei, invăța unii de la alții sau chiar se pot reinventa, pentru a avea o atitudine pozitivă;
Chiar dacă nu sunteți înca membrii ai comunității contribuția și implicarea voastră contează! Oricine poate completa formulare tematice care sunt garantat confidențiale și exclus să fie utilizate public. Pastram doar ideile, analizam situați – nu judecam oameni!

Primul pas pe care poți să îl faci pentru ideea, nevoia și soluția ta este să le impărtășești cu noi! Ajută-ne să te ajutăm!Puteți completa formulare tematice care sunt garantat confidențiale și exclus să fie utilizate public. Pastram doar ideile, analizam situați – nu judecam oameni!

Contribuie simplu, cu efort minim la schimbarea unei realități „așa cum este” cu o realitate „cum ar trebui” să fie. Completați formularele din secțiunea „Contribuie și tu”: PROPUNE SOLUȚIE, PARTENERIAT SAU ACȚIUNE TEMATICĂ !

Obiective si strategie

Principalul obiectiv este creearea în jurul asociației, a unei comunității: COMUNITATEA DAREVO ai căror membrii să se sprijine reciproc, iar impreuna să sprijine indeplinirea obiectivelor și activităților generale și sectoriale ale Asociației. Comunitatea are rolul de a crea cadrul și contextul în care membrii săi să îndrăznească să evoluezea vând in jur oameni si specialiști care să contribuie la indeplinirea reciprocă a scopului si interesului comun pentru creșterea bunăstării și mentalității colective în scopul creării de comunități sustenabile. Activitățile comunității sunt concepute special să formeze membrilor o mentalitate favorabilă bunăstării și evoluției, trasate de principalele acțiuni și rezultate, pe care le propunem:

  • Te poți baza pe oameni. Veți putea avea in jur un număr mare de oameni și specialiști, ceea ce înseamnă că veți avea acces la bune exemple și practici, precum și parteneri de încredere.Nu va trebui să vă bazați pe abordarea tradițională unde majoritatea ”spun că fac’’ ve-ți fi alături de cei testați care incearca si reusesc ‚’’să facă ce spun’’.Nu poți sa evoluezi singur!
  • Parteneriat de lunga durata. A face parte dintr-o comunitate înseamnă că veți fi provocat să sprijiniti și veti fi sprijinitde parteneri la nevoie. Acest lucru vă va ajuta să vă construiți ca o persoană loială, ceea ce înseamnă longevitate.Oamenii au nevoie de oameni!
  • Comunicare si relationare. Prin comunitate, veți putea interacționa constant cu membrii. Puteți adresa întrebări și solicita sprijin șau puteți obține feedback imediat cu privire la ceea ce cred ei despre o idee sau solutie. Acest nivel de angajament ne face sa ramanem conectati.

Comunitatea se adresează oamenilor și specialiștilor in general, funcționari publici și privați, profesiilor liberale, antreprenorilor, micro-întreprinderilor și afacerilor și alte entitati publice sau private și organizații care nu dețin resursele financiare pentru a apela la soluții sau sfaturi personalizate dar care sunt forțate de contextul economic actual să abordeze noua realitate.

Antreprenorii si oamenii cu inițiativă beneficiază de indrumare si asistență gratuită pentru obtinerea de finanțare, analize si soluții la subiecte de interes,sprijin concret in limita posibilităților.

Standardele și procedurile sunt seturi de reguli care ne ajută sa ne conformăm, bunele practici sustenabile ne ajută sa evoluăm. Nu poți perfecționa reguli pe care nu le ințelegi.Ne propunem să fim o interfață între nevoi și soluții la nevoi, să formulăm idei și soluții pentru proiecte sustenabile și să influențăm favorabil și cu folos comunitățile noastre si cele partenere:Soluții de auto-ajutor, rețea de oameni si specialiști care se sprijină reciproc, suport pentru comunități.Colaborăm pentru a crea bune practici.

Membrii comunității noastre colaborează personal si profesional cu transfer de incredere, onestitate si experiențe. Se sprijina reciproc si identifică idei, nevoi si soluții pe care le transformam in bune practici sustenabile pentru bunastare si evolutie.

Strategia Comunității DAREVO este inovativă și se bazează pe crearea in parteneriat a unei rețele evolutive de specialiști și comunități care să funcționeze în baza unor bune practici sustenabile create impreună pentru CREȘTEREA SUSTENABILĂ A COMUNITĂȚILOR și EVOLUȚIA PERSONALĂ ȘI PROFESIONALĂ A OMULUI, ca nucleu și parte integrantă a comunităților. Utilizăm mecanisme și tehnici de lucru avansate, care să ne introducă în lumea proiectelor  dar care sunt adaptate la limbajul și realitatea locală unde se implementează.

„Spiritul Comunității DAREVO” este reprezentat de conexiunea reală dintre membri, în scopul ajutorului reciproc, al folosirii sinergiilor, cunoștințelor și resurselor pentru maximizarea rezultatelor de interes comun. Ne propunem să creăm un mediu de creștere și evoluție, bazat pe contributivitate.

„Conceptul DAREVO” oferă idei și soluții, informații și suport, oameni de calitate în jur pentru exersarea comunicării și relaționării, specialiști din diverse domenii de activitate care vă pot pune la dispoziție expertiza lor, pe scurt: un mediu evolutiv în care puteți crește – restul depinde de noi!

Valori, viziune și misiune

Punctele de convergență ale intereselor individuale au ca efect crearea de comunități sustenabile:

  • Proactivitatea – Suntem proactivi. Ne orientăm înspre viitor și chiar noi putem conducem schimbarea prin conștientizare. Ne concentrăm asupra soluțiilor și transformăm indeciziile în decizii și reactivitatea cu proactivitatea.
  • Educația continuă – Suntem dornici să evoluăm. Prin educație continuă și responsabilă putem să învățăm să aplicăm cunoștiințele ca să învățăm din experiențe. Evoluția începe prin împărtășirea sau transferul cunoștințelor. Repetăm pană invățăm.
  • Responsibilitatea – Acționăm în mod responsabil.Individual sau în echipă, ne asumăm deciziile pe care le luăm și suntem responsabili pentru rezultatele acțiunilor noastre.Un om responsabil își asumă.Fiecare individ este responsabil pentru îndeplinirea propriilor ţeluri dar şi pentru efortul depus în îndeplinirea obiectivelor comunității.Ajutând oamenii să se ajute singuri, promovăm atingerea reușitelor individuale, concomitent cu cele comune. De asemenea, avem responsabilitatea de a fi buni cetăţeni în comunităţile unde trăim şi muncim
  • Implicare si parteneriat – Lucrăm împreună. Parteneriatul este conceptul de bază al comunității și cea mai importantă valoare.Încercăm să acţionăm în interesul membrilor și partenerilor pe termen lung al,crescând încrederea acestora.Vrem să căutăm și să găsim realitatea obiectivă. Astfel vom crea un mediu de bună înțelegere, onestitate și încredere. Nu putem cere altora să facă ce noi nu suntem dispuși să facem. Putem crea împreună un ecosistem, o comunitate.
  • Libera iniţiativă și antreprenoriatul – Sunt componente esenţiale pentru comunitatea noastră.Facem ceea ce este de interes comun, nu numai ceea ce funcţionează.Rezultatele sunt măsurate nu doar în termeni economici, ci şi prin încrederea şi credibilitatea pe care le câştigăm.
  • Valoarea personală – Recunoaştem caracterul unic al fiecărui individ în parte. Fiecare om merită să primească un tratament echitabil şi oportunitatea de a reuşi prin valorificarea la maximum a propriului potenţial, încurajăm creativitatea şi inovaţia.Susţinem libertatea de exprimare şi libera iniţiativă. Oamenii pot evolua doar alături de oameni.Fiecare om este suma experiențelor sale. Orice organizație, entitate sau comunitate este un sistem cu o valoare determinată oamenii  care o alcătuiesc. Experiențele oamenilor determină valoarea unei sistem funcțional. Transferul de experiență într-un mod organizat ne ajută să învățăm din greșelile altora sau ale noastre și ne creează un drum mai scurt către bunăstare.
  • Soluții și realizări – Construim şi încurajăm totodată. Ne străduim să atingem excelenţa în tot ceea ce facem. Ne concentrăm pe îmbunătăţirea continuă, evoluția şi realizarea obiectivelor individuale şi de grup.Anticipăm schimbarea, răspundem rapid la ea, luăm măsuri pentru a rezolva orice situaţie şi transformam experienţa acumulată in bune practici sustenabile

Omul responsabil este generatorul și nucleul unei comunități sustenabile, fiind principalul motor al bunăstării.Oamenii au nevoie de oameni. Oamenii sunt nucleul comunității și definesc comunitatea, sunt cea mai importantă resursă pentru intenții și acțiuni deoarece  gândesc și acționează conform valorilor și credințelor din jur și obțin rezultate prin modul de gândire, prin intenție și acțiune. Mediul din jurul nostru si percepția noastra asupra lui ne poate ajuta sa conștientizăm realitatea obiectivă.Avem nevoie de incredere si onestitate pentru noi și față de cei din jurul nostru.Suntem suma experiențelor noastre.

Viziunea DAREVO este susținută de politici la nivel de grup, de programe zonale și de inițiative locale/comunitare. Pentru a înțelege cauzele, identificam soluțiile și pentru a lua decizii strategice mai bune, vom dezvolta cadrul nostru de evaluare, care va stabili valoarea adaugată a proiectelor, dincolo de rentabilitatea financiară.Când evoluăm ca indivizi atunci evoluează și comunitatea pe care o formăm!

Valorile și obiectivele noastre ne încredințează misiunea de a crea contextul și cadrul în care membrii să îndrăznească să evolueze și să contribuie la creșterea bunăstării și mentalității colective favorabile vieții în scopul creării de comunități sustenabile, conform strategiilor, politicilor publice și programelor adoptate.

Ne implicăm să creăm idei și concepte, să căutăm cauze și soluții, să participăm la fapte în interesul comunităților, să facem ce depinde de noi pentru bunăstarea oamenilor și implicit a comunităților pentru a fi semnificativi, pentru a conta! Promovăm și cultivăm un mediu civic și antreprenorial ecologic, mentalitatea colectivă favorabilă vieții, bunăstarea prin cunoaștere și onestitate, transferul de: încredere, onestitate și experiență între oameni!

Organizarea comunității

Activitate Asociației DAREVO este coordonata conform statutului, actului constitutiv si Regulamentului de Ordine Interioara de către Consiliul Director (CD) si Adunarea Generală a Asociației (AGA), alcătuite din membrii asociatie.Comunitatea DAREVO este alcatuita din membrii asociației, contribuitori și simpatizanți. Activitatea comunității este organizata prin structuri consultative, alcătuite din membrii Comunității DAREVO.Rolul structurilor consultative este de a soluționa cazuri punctuale, cât și de a răspunde nevoilor globale ale comunității, in general de a sprijini activitatea asociației prin concepția, organizarea si implementarea acțiunilor ce vizează creșterea bunăstarii vieții oamenilor și a comunităților: BUNE PRACTICI SUSTENABILE PENTRU BUNASTARE. Ne propunem să fim o interfață între idei, nevoi și soluțiile aferente acestora: educatie, implicare civica si antreprenoriat prin:

Structuri Consultative

  • Comitetul de Coordonare (CC) este structura consultativă de coordonare a comunității alcătuita de regula, din conducerea asociației și coordonatorii de comisii. Scopul comitetului este conceperea, organizarea și urmarirea programelor, proiectelor și activităților tematice. Analizează si avizează inregistrarea si evidența membrilor comunității.
  • Comunitate Organizată (CO) este o reprezentare comunitara autonomă la nivel local, național și regional, de regulă structură teritorială sau profesională, alcătuită din minim 5 membrii comunitari care formează propria comunitate sustenabilă cu minim 3 obiective de interes.
  • Comisia Sectorială (CS) este structura consultativă a cărei activitate se desfășoare pe baza unor obiective strategice alocate la nivel sectorial și coordonează activitatea unei comisii sectoriale.Comisiile concep, redactează și propun proiecte și acțiuni de interes, precum și strategii și obiective conforme cu obiectivele alocate.Obiectivele strategice sunt din toate ariile de interes. Pentru a putea susține și dezvolta activități sustenabile de dezvoltare (programe, proiecte,acțiuni tematice), aceste obiective au fost grupate și alocate unor Comisii Sectoriale (CS), create ca structuri consultative.Astfel, fiecare propunere formulată și transmisă către noi cu ajutorul formularelor este alocată către una dintre Comisiile Sectoriale pentru a fi analizată, îmbunătățită și formulată, urmând a fi soluționată de coordonatorii de structuri consultative:
  • Coordonatorul de Activitati (CA), membru  executiv remunerată care coordonează programele, proiectele și acțiunile tematice aprobate ale comunității.
  • Coordonatorul de Proiect (CP) poate fi membru al comunității care se implică prin a organiza și implementa programele, proiectele și acțiunile tematice aprobate.
  • Activitatea unei Comunități Organizate (CO) și Comisiei Sectoriale (CS) este condusă de un Coordonator de Proiect (CP).

 Comisii Sectoriale

  • Dezvoltare sustenabilă a comunităților sub aspectele economice, sociale, de mediu și administrative: strategii și politici publice, identificare inițiative și parteneriate în interesul comunităților, schimburi de experienta și relații de colaborare cu membrii și partenerii de pretutindeni.
  • Derularea de programe pentru ameliorarea mediului economiei locale prin educarea și perfecționarea antreprenorială și socială.
  • Ameliorare problemelor sociale cu privire la fondul locativ, a locurilor de muncă, a instruirii și asistenței prin programe de integrare în sistemul economic a persoanelor active prin îndrumare și reconversie profesională.
  • Promovarea și dezvoltarea activităților (clustere) inovative la nivelul rețelei de membri și parteneri privind politicile publice, încrederea în sine și responsabilitatea socială în rândul grupurilor și comunităților individuale.
  • Asistență în dezvoltare sustenabilă: identificarea, analiza și evaluarea potențialului uman, natural, istoric și economic pentru proiecte și inițiative ce pot fi dezvoltate sustenabil.Facilitatori de dezvolare comunitara.
  • Asistență privind identificarea, analiza și evaluarea surselor de finanțare pentru inițiative și proiecte precum și modalități de implementare și realizare a acestora. Corelarea între inițiative/proiecte de dezvoltare sustenabilă și sursele de finanțare.
  • Îmbunătățirea mediului înconjurător prin igienizarea, înfrumusețarea și modernizarea spațiului public în scopul creării unui mediu sustenabil și favorabil vieții în comunitățile locale; valorificarea ecosistemului prin înțelegerea aplicării ecologice ale bioeconomiei și/sau economiei circulare ca mijloc de bunăstare.
  • Protecția mediului prin proiecte și acțiuni sustenabile: ocrotirea, conservarea și îngrijirea resurselor naturale si a componentelor: aer, apă, sol, păduri, culturi, medii de viață și ecosisteme, lanț trofic și habitatul animalelor, prin soluții sustenabile, evolutive și naturale pentru prevenirea de catastrofe naturale și sociale.
  • Programe integrate pentru promovarea și susținerea turismului responsabil prin crearea de strategii, politici publice și parteneriate cu scopul dezvoltării serviciilor și industriei conexe.
  • Cresterea vizibilitatii destinatiilor si obiectivelor turistice sustenabile prin programe și rețele naționale și internaționale de promovare în scopul cresterii constientizarii asupra diversitatii si calitatii ofertei turistice.
  • Susținerea, promovarea și reprezentarea intereselor personale și antreprenoriale, precum și consultanță juridică privind apărarea drepturilor membrilor.
  • Securitate publică și prevenirea delicvenței, promovarea medierii, concilierii și a drepturilor omului, precum și apărarea solidarității etnice și a tradiției culturale a comunităților și minorităților.
  • Acțiuni de advocacy pentru sprijinirea proiectelor de educație și implicare civică, încurajarea participării și implicării în proiecte de interes și mărirea gradului de încredere și creșterea nivelului de relaționare umană, eficientizarea procesului birocratic în entitățile publice prin încurajarea participării în procesul de luare a deciziilor a părților implicate în scopul elaborării și implementării de bune practici, proceduri de lucru și standarde.
  • Creșterea capacității ONG-ului și a partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea de propuneri alternative la politicile publice inițiate de autorități și instituții prin activități de formare a unei culturi democratice și conștientizări civice consolidate:drepturile omului și tratamentul echitabil.
  • Susținerea și derularea de activități pentru evolutia oamenilor si comunităților prin furnizarea de informații despre o mare varietate de probleme și subiecte, inclusiv asistență în formularea de idei si solutii pentru o capacitate crescută și sustenabilă a societății civile. Organizarea de întâlniri între părțile interesate pentru schimbul si constientizarea de idei si solutii: seminarii, ateliere, conferințe, expoziții și târguri.
  • Conceperea, dezvoltarea și implementarea programelor pentru activități de conștientizare a activităților derulate de ONG-uri, atât la nivel individual cât și colectiv, precum și pregătirea, echiparea și abilitarea oamenilor pentru un stil de viață sustenabil și responsabilitatea social.
  • Protecția consumatorilor, producătorilor și prestatorilor de servicii prin inițiative sustenabile.
  • Accesul la sistemul de învățământ al tuturor oamenilor, in special al categoriilor defavorizate
  • Corelarea învățământului și educației în general cu nevoile societății și piața forței de muncă.
  • Implementarea principiilor educației non-formale, alternative și neoumaniste în structurile școlare.
  • Perfecționare și educație permanentă pentru adulți: formală, non-formală și alternativă.
  • Cercetare, inovare și tehnologie pentru preocupări sociale, prin construirea de parteneriate între sectorul public și cel privat, cooperarea internațională în domeniu și colaborarea cu factorii locali de acțiune.
  • Conceperea si promovarea unor bune practici in sistemul de sănătate referitoare la calitatea actului medical, create in jurul și interesul pacientului 
  • Sprijinirea serviciilor pentru bolnavi cronici, educație în sănătate, igienă publică și activități conexe.
  • Organizarea de activități tematice, programe și proiecte pentru susținerea unui stil de viață sănătos: mișcare fizică, alimentație echilibrată și echilibru mental, benefice în viața comunităților.
  • Activități de conștientizare pentru redefinirea și modernizarea sustenabilă a individului ca nucleu al familiei și comunității prin crearea unei mentalități colective pozitive și a unei bunăstări a vieții prin creșterea gradului de relaționare interumană sănătoasă și ecologică.
  • Conceperea și implementarea unor mecanisme de auto-ajutor sustenabile și sprijin punctual prin activități de ajutor reciproc pentru persoanele aflate în dificultate involuntară: familii, copii, tineri, bătrâni, persoane cu dizabilități  
  • Organizarea, sprijinirea și promovarea acțiunilor de voluntariat și filantropie în interesul  comunităților și societății în general.
  • Sprijin dezinteresat și implicare contributiva în limita posibilităților între membrii și parteneri.
  • Susținerea comunicării sustenabile din spațiul media, a unui conținut educativ și fără „fake news”.
  • Identificarea, inventarierea, conservarea și promovarea valorilor comunitare legate de: arte vizuale, arhitectură, meșteșuguri și artizanat, artele spectacolului, istorie, literatură, științe, muzee, etc., în scopul creării unei baze de date cu resurse referitoare la patrimoniul cultural și natural pentru dezvoltarea turismului responsabil și sustenabil ca sursă de venituri pentru comunități.
  • Activități de informare și îndrumare a tinerilor și seniorilor, consiliere în carieră și viață, evaluare de competențe și conștientizarea riscurilor specifice vârstei pentru eficiență și sanatate în viața profesională și personală.
  • Organizarea de activități pentru petrecerea timpului liber într-un mod evolutiv prin activități benefice oamenilor si comunităților.
  • Programe integrate privind implicarea tinerilor și seniorilor în viața comunității prin conștientizarea, recunoașterea și exercitarea drepturilor precum și respectarea obligațiilor corelative.

Membrii

Membrii fondatori ai asociației sunt acei participanți care au pus bazele înființării Asociației. Ei nu își pierd niciodată calitatea de membru, cu excepția unor cazuri grave de abateri de la legislația în vigoare sau reglementările interne ale Asociației. Membrii fondatori ai Asociației sunt in numar de 3 persoane fizice.

Membrii asociati sunt acei participanți activi care au aderat după data înființării Asociației. Sunt acei membri care participă activ la îndeplinirea obiectivelor Asociației, inclusiv prin actul decizional, și care şi-au asumat angajamentul de a plăti cotizația anuală fixată de Adunarea Generală a Asociației, din care fac parte. Aceștia participă cu drepturi depline la activitățile Asociației și la actul decizional, conform Statutului și reglementărilor interne.

Membrii de onoare ai asociației sunt acei participanți consultativi care au primit calitatea după data înființării Asociației, fiind acei membrii care prin activitățile lor au adus servicii deosebite Asociației în realizarea scopurilor propuse sau care, au susținut și sprijinit acțiunile, proiectele, programele și activitățile tematice trecute si viitoare, promovate și desfășurate de Asociație. Participă consultativ la îndeplinirea obiectivelor Asociației și care nu şi-au asumat angajamentul de a plăti cotizația anuală fixată de Adunarea Generală a Asociației. Aceștia participă consultativ la activitățile Asociației și la actul decizional, conform Statutului și reglementărilor interne.

Avand in vedere scopurile si obiectivele asociației, din motive organizatorice si de funcționabilitate, Comunitatea DAREVO este alcatuita din membrii Asociației DAREVO, contribuitori și simpatizanți.

„Contribuitorii și Simpatizanții” Comunității  DAREVO, nu sunt membrii fondatori, asociati sau de onoare ai asociației, nu platesc cotizație si nu sunt inregistrați in evidentele Judecătoriei din circumscripţia teritorială. Deținerea acestor titluri simbolice sunt compatibile cu orice ocupație prevazută de lege și nu implica raspunderi juridice cu privire la drepturi si obligatii , numele, datele și informatiile membrilor fiind confidențiale. Membrii decid daca îsi fac cunoscuta sau nu apartenența la Comunitatea DAREVO. 

Denumirea generică și simbolică de ”membru contribuitor” și ”simpatizant”, este acordată în semn de cinste, onoare si considerație ca recunoaștere a contribuției și implicării în activitățile comunității, făra retribuție. Membrii Comunității au acces la acțiunile comunității și la platformele on-line, în mod echitabil și necondiționat, iar din motive strict organizatorice pot fi:

Membrii Contribuitori Invitați, sunt persoane fizice, care se implica și contribuie la programe, proiecte și actiuni promovate, susținute și desfășurate de comunitate și  promovează o imagine favorabilă comunității.

Comitetul de Coordonare confera acest titlu de merit, oamenilor care onoareaza comunitatea ca membrii, aceștia fiind recunoscuți ca formatori si lideri de opinie cu merite deosebite pentru servicii  aduse în scopul indeplinirii obiectivelor si activităților propuse și mai ales promovarii imaginii favorabile a comunității. Membrii se vor inregistra in secțiunea https://darevo.org/inregistrare/.

MCI – Membrii Contribuitori Invitați, sunt participanți consultativi la îndeplinirea obiectivelor, actiunilor, deciziilor și in general a activităților Comunității, conform Regulamentului de Ordine Interioara

Membrii Contribuitori Susținători: persoane fizice, care se implica și contribuie la programe, proiecte și actiuni promovate, susținute și desfășurate de comunitate și  promovează o imagine favorabilă comunității.

Dupa inregistrare in secțiunea https://darevo.org/inregistrare/, Comitetul de Coordonare, analizeaza si avizeaza consultativ atribuirea calității de membru oamenilor care au valori și interese de aceeași natura cu ale comunității și merite în scopul indeplinirii obiectivelor si activităților asociației. 

MCS – Membrii Contribuitori Susținători, sunt participanți consultativi la îndeplinirea obiectivelor, actiunilor, deciziilor și in general a activităților Comunității, conform Regulamentului de Ordine Interioara

Membrii Contribuitori Parteneri: persoane juridice (entități publice și private sau alte organizații),care se implica și contribuie la programe, proiecte și actiuni promovate, susținute și desfășurate de comunitate și  promovează o imagine favorabilă comunității.

Dupa inregistrare in secțiunea https://darevo.org/inregistrare/, Comitetul de Coordonare, analizeaza si avizeaza consultativ atribuirea calității de membru oamenilor care au valori și interese de aceeași natura cu ale comunității și merite în scopul indeplinirii obiectivelor si activităților asociației. 

MCS – Membrii Contribuitori Parteneri, sunt participanți consultativi prin reprezentantii acestora la îndeplinirea obiectivelor, actiunilor, deciziilor și in general a activităților Comunității, conform Regulamentului de Ordine Interioara

  • Membru comunitate – inregistrat pe platforma darevo.org și deține un cont activ: ”membru comunitate” ;
  • Simpatizant/Abonat – inregistrat pe platforma darevo.org și deține un cont activ: ”abonat site”. 

Cu ajutorul contului, membrii comunității pot interacționa reciproc, participa la activități, primii noutăți si informatii utile și conforme cu profilul și tipul contului.Prin detinerea unei cont pe platforma, membrii si abonatii acordă susținere și încredere comunității. Daca nu este utilizat timp de maxim 3 luni, contul devine inactiv.

Dacă iți dorești cu adevărat, vom reuși – Hai sa ne cunoaștem!

Coordonatori Comunitate

Cine coordoneaza proiectul?