Vinul- Licoarea zeilor este tot mai apreciată de români, dar încă învăţăm cum să o savurăm, a constatat Alina Iancu, fondatoarea CrameRomania.ro și Revino.ro. Care este stadiul dezvoltării turismului viticol în România?
Alina Iancu este un exemplu de succes. Ea a început să caute și să viziteze cramele din România încă din 2011. Între timp, Alina Iancu a dezvoltat CrameRomania.ro (singura bază de date bilingvă – română şi engleză – a cramelor din România), Revino.ro (agregator de tip Trip Advisor al cramelor și magazinelor specializate de vinuri – vinoteci și restaurante – din țară) şi salonul de vinuri ReVino – Descoperă vinurile din România, proiecte ce promovează cramele mici și mijlocii din România din prisma turismului viticol și vinurilor premium pe care acestea le produc.
”Ritmul de dezvoltare al turismului viticol este unul lent, dar mergem în direcția bună”, e optimistă Alina Iancu. Antreprenoarea a identificat în jur de 200 de crame în România, iar 75 dintre ele sunt deschise turismului viticol. De exemplu, prețul mediu pentru degustările dintr-un weekend la o cramă, cu transport, cazare și mese incluse, ajunge la 150 de euro de persoană.
O sticlă de vin bun, subliniază Alina Iancu, costă în magazine între 30 şi 50 de lei, iar când vine vorba de preferințe, mai ales vinurile roșii sunt pe placul românilor.
Aflați povestea de business a CrameRomania.ro şi Revino.ro, dar și cum să vă bucurați de un vin de calitate din interviul video ataşat.