16ian.

MindUP -neurostiinte in educatie

 

Proiect de succes, care ar trebui implementat si in Romania: MindUP! 

Toți copiii din lume sunt cea mai de preț resursă a noastră pentru o zi de mâine mai fericită și mai sănătoasă. Ei merită tot ce le putem oferi pentru a prospera și a reuși în această lume.

Credem că tinerii noștri merită o lume incluzivă a bunătății, iubirii, bucuriei, respectului, egalității și care promovează interconectivitatea cu întreaga umanitate. Rasismul sistemic a creat nedreptăți și, atunci când comunitățile noastre se luptă, copiii noștri se luptă și ei. Familia noastră MindUP crede că împreună promovăm o lume echitabilă și incluzivă, aducându-ne pe toți împreună ca una.

DE CE O FACEM ?

Pentru a încuraja bunăstarea copiilor prin programe educaționale bazate pe neuroștiințe și practici conștiente.

Bazat ferm în neuroștiințe, MindUP învață abilitățile și cunoștințele de care au nevoie copiii pentru a-și regla stresul și emoția, a forma relații pozitive și a acționa cu bunătate și compasiune.

Din 2003, MindUP îi ajută pe copii să-și dezvolte capacitatea mentală necesară pentru a prospera în școală și pe tot parcursul vieții, este programul semnat al Fundației Goldie Hawn, o organizație non-profit creată ca răspuns la epidemia globală de agresiune, anxietate, depresie și suicid din copilărie. 

Bazat ferm în neuroștiințe, MindUP oferă copiilor cunoștințele și instrumentele de care au nevoie pentru a gestiona stresul, pentru a regla emoțiile și pentru a face față provocărilor secolului 21 cu optimism, rezistență și compasiune si este dedicat:

MESAJUL FONDATORULUI

Toți copiii din lume sunt cea mai prețioasă resursă a noastră pentru o zi de mâine mai fericită și mai sănătoasă. Ei merită tot ce le putem oferi pentru a prospera și a reuși în această lume uneori provocatoare. După 11 septembrie, ca și tine, am fost zguduit până la capăt, deoarece părea că lumea se schimbase într-o clipă. Inima mea s-a îndreptat către tinerețea noastră, care dădea deja semne de suferință tăcută cu simptome de anxietate, depresie, agresivitate și chiar sinucidere a copiilor. Era de neimaginat că micuții noștri sufereau tulburări psihice și li se prăpădeau copilăriile lor vesele.

Am avut o chemare la acțiune pentru a crea un program care să îi ajute pe copii să învețe cum să-și regleze propriile emoții, să devină mai rezistenți și să afle cum funcționează creierul lor pentru a le oferi o foaie de parcurs din disperare și într-o mentalitate mai pozitivă. Combinând strălucirea neurologilor, profesorilor, psihologilor pozitivi și a experților în mindfulness, visul meu pentru copii s-a împlinit, cu crearea programului nostru MindUP. Mă bucur să spun că 6 milioane de copii au fost învățați MindUP în școlile din întreaga lume și în creștere.

Viața poate avea multe capitole și pot spune că acest lucru poate fi cel mai mare din viața mea. A vedea copiii noștri folosind aceste instrumente în viața lor îmi aduce lacrimi de bucurie în ochii mei. Împărtășirea a ceea ce suntem recunoscători este una dintre lecțiile noastre MindUP, așa că aș dori să împărtășesc recunoștința mea pentru toți cei care ne-ați sprijinit pe parcurs pentru a ne ajuta tinerii să devină adulți fericiți, sănătoși și productivi.

Cu dragoste,
goldie-semnătură

Goldie Hawn
Fondator, Fundația Goldie Hawn

Sursa: mindup.org

Aici traducere in romana cu Google Translate! 

Comentarii